Suroviny
4 porce
- 600 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur
- 300 g celozrnné pšeničné mouky
- 2 vejce
- špetka soli
- Náplň:
- 30 g másla
- 6 jablek
- 50 g rozinek
- šťáva ze 2 limetek
- 150 ml javorového sirupu (řídkého medu)
- skořice
- bílý jogurt
Postup přípravy receptu
-
Metličkou si vyšleháme těsto, které necháme alespoň 1,5hod odpočinout, aby mouka mohla pracovat, jelikož celozrnné to trvá déle než klasické.
-
Poté si naběračkou nalijeme tenkou vrstvu těsta na rozpálenou pánev a na mírném plameni opečeme z jedné strany, otočíme a opečeme z druhé. Pokud máme kvalitní nepřilnavou pánev, olej nepoužíváme. Pokud ovšem pánev až tak dobrá není, můžeme lehounce potřít slunečnicovým nebo řepkovým olejem (pokud máte možnost, údajně se používá i včelí vosk).
-
Hotové palačinky namažeme marmeládou, zabalíme a můžeme pokapat hořkou čokoládou, posypat moučkovou fruktosou a nebo je nechat prostě jen namazané.
-
Jablka vykrojíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
V rendlíku si rozpustíme máslo, přidáme rozinky, sirup a limetkovou šťávu.
-
Do horké směsi přidáme jablíčka a skořici, krátce povaříme a poté už jen naplníme palačinky a zakápneme bílým jogurtem, který stáhne sladkost náplně a zároveň celé jídlo osvěží.