Palačinky s jablečnou náplní

88
- reklama -

Suroviny
4 porce

600 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur
300 g celozrnné pšeničné mouky
2 vejce
špetka soli
Náplň:
30 g másla
6 jablek
50 g rozinek
šťáva ze 2 limetek
150 ml javorového sirupu (řídkého medu)
skořice
bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Metličkou si vyšleháme těsto, které necháme alespoň 1,5hod odpočinout, aby mouka mohla pracovat, jelikož celozrnné to trvá déle než klasické.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté si naběračkou nalijeme tenkou vrstvu těsta na rozpálenou pánev a na mírném plameni opečeme z jedné strany, otočíme a opečeme z druhé. Pokud máme kvalitní nepřilnavou pánev, olej nepoužíváme. Pokud ovšem pánev až tak dobrá není, můžeme lehounce potřít slunečnicovým nebo řepkovým olejem (pokud máte možnost, údajně se používá i včelí vosk).

  3. Hotové palačinky namažeme marmeládou, zabalíme a můžeme pokapat hořkou čokoládou, posypat moučkovou fruktosou a nebo je nechat prostě jen namazané.

  4. Jablka vykrojíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  5. V rendlíku si rozpustíme máslo, přidáme rozinky, sirup a limetkovou šťávu.

  6. Do horké směsi přidáme jablíčka a skořici, krátce povaříme a poté už jen naplníme palačinky a zakápneme bílým jogurtem, který stáhne sladkost náplně a zároveň celé jídlo osvěží.