
- reklama -
Suroviny
- 300 ml sójového mléka (nebo jiného rostlinného)
- 2 KL Hrašky
- velká špetka soli
- 1 lžíce fruktózového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- asi 6 PL lžic polohrubé mouky
- vypeckované půlky švestek
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smíchám v odměrce, naposledy přidávám mouku, sleduji hustotu těsta (zahustím na obvyklou hustotu palačinkového těsta).
-
Těsto naliji na pánev vymazanou řepkovým olejem nebo i bez něj, pokud máte nepřilnavou pánev. Liji silnější vrstvu, cca 5 mm, pokladu půlenými švestkami, přikryji poklicí a 3-4 minuty podusím, aby švestky změkly.
-
Pak odkryji a na mírném plameni nechám těsto propéct.
Kuchařka: Taevita