
Suroviny
- 6 větších palačinek
- 50 g másla
- 3 vejce
- 50 g parmazánu
- asi 200 g šunky
- trochu nasekané petrželky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Upečeme 6 větších palačinek podle svého osvědčeného receptu. (Já dělám palačinky ze 2 vajec, 250 ml vody, 250 ml mléka, špetky soli a hladké mouky podle potřeby)
2 palačinky odložíme stranou a zbylé 4 nakrájíme na nudličky. -
Máslo necháme v teple hodně změknout, pak k němu přidáme vejce, nastrouhaný parmazán, nadrobno nakrájenou šunku a vmícháme i nasekané palačinky. Vše dochutíme solí, pepřem a petrželkou.
-
Velký plátěný ubrousek nebo utěrku namočíme do vody, dobře vyždímáme a pomažeme silněji máslem.
Pak na to položíme jednu odloženou palačinku, na ni rozložíme připravenou směs a navrch dáme druhou celou palačinku. Pak ubrousek svineme do válečku, snažíme se ho hodně utáhnout, konce zavážeme a knedlík dáme vařit do osolené vody asi na 50 minut. -
Pak ho vyndáme, opatrně vybalíme z ubrousku a nejlépe nití nakrájíme na plátky.
Podáváme se špenátem.
Poznámka od kuchařky
Recept je ze sešitku, po mé prababičce, která se narodila 1869.
Prababička píše, že knedlík vaříme 1 hodinu, já jsem ho vytáhla po 50 minutách a byl už hotový.
Knedlík je opravdu dobrý, jen příště bych se snažila syrový v ubrousku ještě více utáhnout, bála jsem se, aby mi nepraskl, kdybych ho moc utáhla, příště už se bát nebudu :o)









