Suroviny
- Palačinky:
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- 140 g hladké mouky
- špetka soli
- Náplň:
- 1 šalotka
- 300 g uzeného masa
- 6 vajec
- 1 kapie
- hrst petrželky
- hrst hášku
- sůl
- pepř
- olej
- Na trojobal:
- mouka
- vejce
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Pokrájíme šalotku a petrželku na drobno, kapii a uzené maso na kostečky.
-
Připravíme těsto na palačinky a dáme na dvě hod. do lednice odpočinout.
-
Mezitím nachystáme náplň.
Na trošce oleje osmahneme šalotku, přidáme uzené maso a chvilku opékáme. Přidáme vejce, sůl, pepř a mícháme, až se vejce srazí. Nakonec přidáme kapii, petrželku a hrášek.
Směs necháme vychladnout. -
Smažíme palačinky, které ihned za tepla plníme směsí, srolujeme do roládek. Nesmíme zapomenout na kraje, které nejdříve přehneme.
Naplněné roládky necháme vychladnout (drží pak dobře tvar a pěkně se obalují). -
Obalené pak smažíme na oleji.
-
Jako přílohu jsem volila bramborový salát, ale dobré je s jakoukoliv úpravou brambor.
Poznámka od kuchařky
Toto dělávala již má babička a vždy s bramborovým salátem, z čehož se stal u nás tradiční pokrm, který všichni milujme.