Suroviny
2 litry
- jakékoliv maso na vývar
- 100 g drůbeží šunky
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1/2 petržele
- kus celeru
- 2 litry vývaru
- pažitka
- pepř
- sůl
- Na palačinky:
- 1 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku polohrubé mouky
- špetka soli
- trošku oleje na smažení
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme vývar z nějakého masa či zbytků, ořezu, uzeného atd., necháme vařit na nejmenší teplotu, co nejdéle, pak je polévka silnější, nebo jí můžeme dělat v PH-kdo ho má, když chvátáme uvaříme běžně.
-
Před ukončením vaření dáme kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, osolíme, opepříme a vaříme až je zelenina měkká a tu do polévky nastrouháme.
-
Drůbeží šunku si nakrájíme na nudličky a vložíme do polévky zároveň s palačinkami, které si usmažíme jak jsme zvyklí a nakrájíme si je jako celestýnské nudle, povaříme jen moment a polévku ozdobíme pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Dělala jsem k jedné večeři palačinky a nevím vážně čím to bylo, ale z prvních dvou jsem měla spíš trhanec, než palačinky-ještě se mi to nestalo. Měla jsem dilema co s nimi a přesto, že jsem chtěla vařit úplně jinou polévku, udělala jsem takovou, kde jsem ty palačinky tímto způsobem uplatnila a byly jemnější a chutnější v polévce než jsou celestýnské (Fridátové) nudle. Tak vznikla Palačinková polévka a můžete jí vyzkoušet!