Palačinková polévka

52
- reklama -

Suroviny
2 litry

jakékoliv maso na vývar
100 g drůbeží šunky
2 stroužky česneku
1 cibule
1 mrkev
1/2 petržele
kus celeru
2 litry vývaru
pažitka
pepř
sůl
Na palačinky:
1 vejce
1 hrnek mléka
1/2 hrnku polohrubé mouky
špetka soli
trošku oleje na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme vývar z nějakého masa či zbytků, ořezu, uzeného atd., necháme vařit na nejmenší teplotu, co nejdéle, pak je polévka silnější, nebo jí můžeme dělat v PH-kdo ho má, když chvátáme uvaříme běžně.


    Zobrazit celý recept

  2. Před ukončením vaření dáme kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, osolíme, opepříme a vaříme až je zelenina měkká a tu do polévky nastrouháme.

  3. Drůbeží šunku si nakrájíme na nudličky a vložíme do polévky zároveň s palačinkami, které si usmažíme jak jsme zvyklí a nakrájíme si je jako celestýnské nudle, povaříme jen moment a polévku ozdobíme pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Dělala jsem k jedné večeři palačinky a nevím vážně čím to bylo, ale z prvních dvou jsem měla spíš trhanec, než palačinky-ještě se mi to nestalo. Měla jsem dilema co s nimi a přesto, že jsem chtěla vařit úplně jinou polévku, udělala jsem takovou, kde jsem ty palačinky tímto způsobem uplatnila a byly jemnější a chutnější v polévce než jsou celestýnské (Fridátové) nudle. Tak vznikla Palačinková polévka a můžete jí vyzkoušet!