
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 500 g kuřecích skeletů
- 250 g drůbežích jater
- 250 g drůbežích srdíček
- 250 g drůbežích žaludků
- 5 kuliček nového koření
- 2-4 bobkové listy
- malá čajová lžička celého pepře
- 2 mrkve
- jíška
- kyška (acidofilní mléko, kefír)
- ocet
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Očištěné skelety, drůbeží játra, srdce a žaludky dáme vařit s novým kořením, bobkovým listem a pepřem do slané vody.
-
Zvlášť dáme vařit na kostičky nakrájenou mrkev.
-
Maso obereme z kostí, vnitřnosti nakrájíme.
-
Zahustíme např světlou hotovou jíškou, přidáme kyšku a dochutíme octem a solí.
Poznámka od kuchařky
Pajšl jsou vlastně plíce. Plíčky na smetaně bylo relativně často vařené jídlo ve školních i závodních jídelnách. Kolega tomu říkal „hubka“ a nejedl to. Dnes se plíce nedostanou koupit. Asi to zakázala EU. Mamka dělávala „pajšl“ z vnitřností králíka (někdy navíc s těmi bočními blánami a hřbetem). Králíky sice v Kauflandu mají, ale jsou to takoví „chcípáčci“ a za nekřesťanské peníze. Tak jsme si našli náhradní řešení.
Kuchař: clupmi