
Suroviny
- 0,5 kg krůtích prsou
- 2 čajové hrnky dobré rýže
- 1 červená špičatá paprika
- 1 žlutá špičatá paprika
- 2 střední cibule
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 1 malá plechovka kukuřice
- 6 stroužků česneku
- 1 ČL kukrumy
- 1 ČL kari
- 1/2 ČL šafránu
- 1 ČL sušené cibule
- 1 ČL sušeného česneku
- 4 hrnky drůbežího vývaru
- sůl, pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Ve větším nižším kastrolu na cca 1 polévkové lžíci oleje osmažíme rýži. Neustále mícháme a sledujeme, až zbělá a začne při míchání šustit.
-
Na pánev a nebo ještě lépe do woku dáme tolik oleje, aby zakryl dno. Rozpálíme ho a restujeme na něm cibuli a papriky pokrájené nahrubo.
-
Když už začne cibule lehce zlátnout, vysypeme tuto zeleninovou směs bokem do misky.
-
Na zbytku oleje osmažíme krůtí maso, které jsme předtím pokrájeli na nudličky, osolili a prosypali kurkumou, kari a šafránem.
-
Potom přisypeme zpátky osmaženou zeleninu, přidáme plechovku rajčat, kukuřice a promícháme.
-
Přidáme sušenou cibuli, sušený česnek a dobře promícháme.
-
Zalijeme 4 hrnky kuřecího vývaru, posolíme, opepříme a přiklopené dusíme do měkka.
-
Když je rýže téměř hotová, vmícháme usekaný česnek, vypneme a necháme pod poklicí dojít.
-
Na talíři můžeme dochutit šťávou z citrónu.
Poznámka od kuchařky
Do správné Paelly by měly přijít mořské přîšerky, ale ty já opravdu nemusím. Takže já s láskou výborné krůtí maso.