
Suroviny
- Ředkvičky
- pórek
- ostrý nožík případně nůžky
Postup přípravy receptu
-
Ředkvičky vyřezáváme ostrým nožem šikmými zářezy proti sobě jednotlivé lístečky asi 1 cm od spodního okraje.
-
Druhé lístečky stejným způsobem vyřežeme mezi prvními lístečky, ale níže.
-
Jemně lístečky odchlípneme a ředkvičky vložíme do studené vody, kde se víc rozvinou.
-
Pórek odkrojíme asi 3-4 cm od spodního zarovnaného okraje a nožíkem opatrně vykrajujeme pravidelné lístky až ke spodnímu pevnému okraji. Dáme pozor, ať nepřeřízneme druhou vrstvu obalu.
-
Ve druhé a další řadě lístků začneme vykrajovat vrchol přesně uprostřed mezi jednotlivými vrcholy předchozí, už vykrojené řady.
-
Poté opatrně seřízneme vnitřek a květinku ponoříme do studené vody, kde se rozvine a snadno se dotvaruje.
Poznámka od kuchařky
Zdroj jsem dostala emailem (pouze malá ředkvička je moje fantazie), kde se pracovalo pouze nožem. Já jsem lístečky pórku vystřihovala raději nůžkami. Netroufla jsem si nožem, abych neprořezala spodní vrstvu 🙂 Navíc se omlouvám za poškrábánou ředkvičku.