Ovocný salát „oranžová na čtvrtou“

55
- reklama -

Suroviny

2 střední mrkve
1-2 mandarinky
1 pomeranč
malý meruňkový kompot
citronová šťáva
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oloupeme a najemno nastrouháme.

  2. Mandarinky i pomeranč oloupeme, zbavíme bílých částí a pokrájíme na drobné kousky.

  3. Z kompotu slijeme šťávu (uschováme) a ovoce také nakrájíme.

  4. Ke kompotové šťávě přidáme několik kapek citronu a cukr podle chuti.

  5. Vše smícháme dohromady a necháme několik hodin rozležet.

  6. Podáváme vychlazené.

Poznámka od kuchařky

Odležení (klidně i přes noc) salátu velmi prospěje, chutě se krásně propojí a je to pak zcela něco jiného, než čerstvě smíchané.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.