Ovocný piškot s želatinou

101
- reklama -

Suroviny
1 vysoký plech

TĚSTO
4 vajíčka (žloutky a bílky oddělit)
250 g cukru krupice
250 g hladké mouky
1/2 prášek do pečiva
10 lžic oleje
10 lžic vody
KRÉM
1 smetana ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
2 zakysané smetany
Želatina
Ovoce dle chuti (rybíz, maliny, jahody, kiwi…)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem vyšlehat do pěny.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hladké mouky pečlivě rozmíchám prášek do pečiva.

  3. Z bílku ušlehám tuhý sníh, nesmí se po obrácení mísy vyklopit.

  4. Do žloutků vmíchám 10 lžic oleje 10 lžic vlažné vody, přidám mouku s kypřicím práškem a nakonec vmíchám tuhý sníh.

  5. Dám upéct a nechám vychladit.

  6. Šlehačku ušlehat, přidám ztužovač a vmíchám zakysané smetany.

  7. Potřu vychladlý piškot, pokladu ovocem a zaliji želatinou, kterou si připravím dle návodu a naliji na ovoce.

  8. Nechám ztuhnout v chladničce.

Poznámka od kuchařky

Vždy dělám raději dvě želatiny, abych ji měla dostatek. K tomuto piškotu se nemusí ani dávat krém, stačí poklást ovoce a zalít želatinou. Kdo má rád, může ještě nastříkat šlehačku.