
- reklama -
Suroviny
1 vysoký plech
- TĚSTO
- 4 vajíčka (žloutky a bílky oddělit)
- 250 g cukru krupice
- 250 g hladké mouky
- 1/2 prášek do pečiva
- 10 lžic oleje
- 10 lžic vody
- KRÉM
- 1 smetana ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 2 zakysané smetany
- Želatina
- Ovoce dle chuti (rybíz, maliny, jahody, kiwi…)
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem vyšlehat do pěny.
-
Do hladké mouky pečlivě rozmíchám prášek do pečiva.
-
Z bílku ušlehám tuhý sníh, nesmí se po obrácení mísy vyklopit.
-
Do žloutků vmíchám 10 lžic oleje 10 lžic vlažné vody, přidám mouku s kypřicím práškem a nakonec vmíchám tuhý sníh.
-
Dám upéct a nechám vychladit.
-
Šlehačku ušlehat, přidám ztužovač a vmíchám zakysané smetany.
-
Potřu vychladlý piškot, pokladu ovocem a zaliji želatinou, kterou si připravím dle návodu a naliji na ovoce.
-
Nechám ztuhnout v chladničce.
Poznámka od kuchařky
Vždy dělám raději dvě želatiny, abych ji měla dostatek. K tomuto piškotu se nemusí ani dávat krém, stačí poklást ovoce a zalít želatinou. Kdo má rád, může ještě nastříkat šlehačku.
Kuchařka: meya.z