
- reklama -
Suroviny
20 kousku
- 5 vajec
- 250 g moučkového cukru
- 250 g měkkého tvarohu (polotučného)
- 100 ml oleje
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 konzervy kompotovaných půlených meruněk či broskví
- granko na posypání
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vymíchejte s moučkovým cukrem do pěny, pak postupně, za stálého míchání, přidávejte tvaroh a olej, až vytvoříte hladkou hmotu.
-
Přisypejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmíchejte tuhý sníh, ušlehaný z bílků.
-
Plech vyložte pečícím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozetřete. Okapané merunky naskládejte hustě vedle sebe.
-
Troubu rozehřejte na 200°C a pečte koláč tak 20 min, dokud není povrch světle hnědý.
Kuchařka: pipicek