- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 400 g polohrubé mouky
- 150 g mletého cukru
- 180 g másla nebo Hery
- 4 žloutky
- 1/2 prášku do pečiva
- Sníh:
- 4 bílky
- 100 g mletého cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1kg směsi ovoce (meruňky,broskve, švestky, jablka, hrozny atd)
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto. 2/3 těsta dáme min. na hodinu do chladničky a 1/3 do mrazáku.
-
Z odleželého těsta z chladničky pomocí folie rozválíme plát a přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
-
Poklademe rovnoměrně nadrobno nakrájenou směsí ovoce.
-
Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme cukry a ještě krátce šleháme.
-
Pěnu rozetřeme na vrstvu ovoce a nakonec na povrch nahrubo nastrouháme zbylé těsto mrazničky.
-
Pozvolna dozlatova upečeme. Dbáme na to, aby se vrchní vrstva nespálila. V závěru pečení můžeme plech přikrýt alobalem a dopéci.
-
Upečený koláč krájíme na čtverečky, zdobíme ovocem a pokapeme čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Tip: K směsi ovoce můžeme přidat rozinky nebo brusinky namočené v rumu.
Kuchařka: Bahula