Suroviny
- Na těsto
- 12 lžic polohrubé mouky
- 12 lžic cukru krupice
- 6 lžic vlažné vody
- 6 vajec (žloutků!)
- Na krém
- 1-2 tvarohy
- zakysaná smetana 250 ml
- bílý jogurt 150 ml
- cukr moučka
- ztužovač Dr.Oetker
- Na ozdobu
- ovoce (jahody, broskve, mandarinky, kiwi, banán, ananas, … )
- Želatina
Postup přípravy receptu
-
Těsto: do mísy dáme žloutky, cukr a vlažnou vodu => třeme do pěny. Z bílků vyšleháme sníh. Do mísy se směsí přidáme prosátou mouku a postupně budeme přidávat bílky, za stálého míchání!!!
Těsto vylijeme do vymazané a vysypané (hrubou moukou, či kokosem) dortové formy (pekáče). Pečeme do zrůžovění, necháme zchladnout a namažeme marmeládou (já použila rybízovou, ale může být jakákoliv). -
Krém: utřeme 1-2 tvarohy (jak kdo má rád), zakysanou smetanu a bílý jogurt. Přidáme cukr (podle chuti). Nakonec vmícháme ztužovač připravený dle návodu na obalu. Takto hotovou směs dáme na vychladlý korpus a dáme ztuhnout do ledničky asi na 1 hodinu.
-
Ozdoba: na zchladlý dort naskládáme ovoce dle libosti.
-
Želatina: připravíme si želatinu podle návodu na obalu. Nalijeme na ovoce a opět dáme ztuhnout.
-
Můžeme podávat se šlehačkou. Dobrou chuť!