
- reklama -
Suroviny
6-8 porcí
- 2 vejce
- 80 g cukru
- 100 g polohrubé mouky
- 3 lžíce vřelé vody
- Krém:
- 1 šlehačka
- 1 vanička tvarohu
- 1 ztužovač
- 1 vanilkový cukr
- 2-3 lžíce cukru
- želatina galaretka
Postup přípravy receptu
-
Žloutky šleháme do pěny s vařící vodou. Pak zašleháme polovinu cukru. Ušleháme bílky, do kterých se zamíchá druhá polovina cukru.
-
Žloutky smícháme se sněhem a zlehka přimícháme mouku. Těsto dáme do vymazané dortové formy a upečeme.
-
Než se upeče piškot, tak si rozpustíme želatinu aby vychladla.
-
Krém: Ušleháme šlehačku s cukrem a ztužovačem a dobře promícháme s tvarohem aby se chutě spojily.
-
Naneseme na dort poklademe ovocem a dáme do lednice.
-
Nahoru pak nalijeme vychladlou želatinu a dáme zpět do lednice ztuhnout.
Kuchařka: alena.kyp