Suroviny
- Korpus:
- 6 vajec
- 360 g cukru krupice/krystal
- 375 g hladké mouky
- 1 a 1/2 prášku do pečiva
- 225 ml oleje
- 150 ml vlažné vody
- Krém:
- 2 pudinky (já použila vanilkový od Dr. Oetkera)
- 1 vanilkový cukr nebo cukr krystal- záleží na chuti
- 500 ml mléka
- cca 120 g másla – dávala sem podle oka
- 1 vanička měkkého tvarohu (250 g)
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a za stálého šlehání přisypáváme cukr, poté po jednom přihazujeme žloutky, dále postupně zašleháváme olej, vodu a nakonec zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Dle chuti se může přidat různé aroma, oříšky, kakao, rozpuštěnou nebo pokrájenou čokoládu atd. -
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a vložíme do trouby předem předehřáté na 200°C, takhle peču prvních 10 minut aby se mi těsto “zatáhlo“ protože mám formy bez dna a těsto mi rádo vytéká. Poté snížíme na 160°C a pečeme dalších 40-60 min. Hodně záleží na velikosti formy, ale po těch 40 minutách už korpus radši hlídáme. Vyndáme, necháme zchladnout a vyjmeme z formy. Rozkrajujeme vychladlé.
-
Uvaříme pudink podle návodu na obalu – 3/4 oslazeného mléka přivedeme k varu (dávat pozor aby nevybublalo!) a přilijeme připravenou kašičku ze zbylého mléka s pudinkovým práškem. Mícháme, mícháme do zhoustnutí.
-
Odstavíme z plotny a občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup. Do teplého pudinku zamícháme máslo a necháme spojit. V míse vyšleháme tvaroh s cukrem a postupně zašleháváme pudink. Můžeme ještě na zjemnění přidat povolené máslo. Vyšleháme a máme hotovo.
Poznámka od kuchařky
Sice je to dlouze napsáno, ale za chvíli nemáte co dělat.. Jsou to rychlovky. Snad se povede, Dobrou chuť 🙂
Odkaz na dortíky