
Suroviny
- 300 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 vejce
- 100 g másla
- Náplň:
- 100 g malinového džemu
- 125 ml vody
- 100 g cukru moučka
- 100 g ovoce (jakékoli)
- 3 balíčky dortového želé
- 250 ml bílého vína
- Na ozdobu:
- 200 ml šlehačky (33% tuku)
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku prosijeme s cukrem a kypřicím práškem na vále.
-
Přidáme vejce a máslo.
-
Vše zpracujeme v hladké nelepivé těsto a necháme 30 min . odpočinout v chladu .
-
Těsto rozdělíme na dva díly.
-
Každou rozválíme na plat velký 25×30 cm a oba poté přeneseme na dva plechy.
-
Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.
-
Po upečení necháme vychladit na plechu.Jeden korpus potřeme džemem.
-
Pak kolem něj vytvoříme manžetu z alobalu vysokou asi 4 cm. Ovoce nakrájíme na malé kousky do mísy s vodua svaříme s cukrem.
-
Přidáme dortové želé a krátce povaříme .
-
Odstavíme z plotny a přilijeme víno.
-
Teplé želé nalijeme na ovoce v míse a dobře promícháme.Směs rozvrstvíme na korpus s džemem v alobalové manžetě.
-
Na povrch položíme druhý korpus a zatížíme prkénkem.
-
Necháme vychladit v chladničce nejlépe do druhého dne.
-
Potom sejmeme alobal a moučník nakrájíme. Řezy ozdobíme šlehačkou a ovocem.
Poznámka od kuchařky
Tento recept je z časopisu Chvilka pro tebe , já ho zkoušela a chutnal proto ho zveřejnuji