
Suroviny
- Množství dle chuti a počtu strávníků:
- těstoviny
- jahody nebo jiné sezonní ovoce (maliny, broskve, třešně)
- cottage sýr
- moučkový cukr nebo med, sirupy dle chuti.
- rozpuštěné máslo nebo rostlinný olej
- sůl
- Dále dle chuti:
- skořice – mletá (nebo vanilkový cukr)
- nasekané ořechy nebo kokos
- zakysaná smetana nebo šlehačka
- máta nebo meduňka
Postup přípravy receptu
-
Ve vroucí, mírně osolené vodě uvaříme těstoviny dle návodu, scedíme, necháme okapat.
-
Ovoce očistíme, pokrájíme na menší kousky. Pokud použijeme pevnější ovoce (švestky, jablka, hrušky), můžeme ho krátce podusit s troškou cukru.
-
Jestliže budeme chtít udělat salát, těstoviny pokapeme trošku olejem, aby se neslepily a necháme je zchladnout. Poté je v míse smícháme s očištěným pokrájeným ovocem, cukrem a cottage sýrem. Dochutit můžeme i vanilkou nebo skořicí, ořechy či kokosem. Záleží na naší chuti a druhu ovoce, které jsme použili.
-
Salát před podáváním můžeme dozdobit kopečkem šlehačky nebo kysané smetany, ovocem, lístkem meduňky nebo máty.
-
Pokud chceme ovocné těstoviny podávat jako teplé hlavní jídlo, okapané těstoviny dáme na talíř, pokapeme máslem, poklademe oslazeným čerstvým nebo podušeným ovocem a cottage sýrem pokojové teploty. Dozdobit i dochutit můžeme dle chuti a fantazie, stejně jako salát.