Suroviny
- 80 g másla
- 80 g oloupaných banánů
- 40 g medu
Postup přípravy receptu
-
Příprava je jednoduchá.
-
Suroviny ušleháme a pěnou potíráme krajíce toustového chleba.
-
Ozdobíme kousky ovoce.
Poznámka od kuchařky
Recept byl v příloze časopisu Naše Rodina – Český kuchař ve francouzské kuchyni – vzpomínky pana Jaromíra Trejbala na jeho působení ve Francii.
Pan Jaromír Trejbal je autorem kuchařky – Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana.
Dovolím si citovat z receptu mistra kuchaře Jaromíra Trejbala…….pěnou, která báječně voní, potíráme dva a dva krajíce toastového chleba. Mezi ně se vloží kousek ananasu, plátky broskví, jablek, pomerančů…….jindy jsem zase šlehal pěnu s jahodami, zralými meruňkami, oloupanými letními jablky……
My jsme pro naši dětskou návštěvu dělali ,,ovocné jednohubky“ i ,,ovocné krajíce“.
Dospělí měli ne ovocné, ale taky tuze dobré TNT od autorky Yanull.Na fotkách nejsou tak hezky udělané jak od autorky, ale na chuti to TNT tyčinkám neubralo.