
- reklama -
Suroviny
- Piškoty:
- 8 žloutků
- 100 g Hery
- 100 g moučkového cukru
- 120 g hladké mouky
- 40 g lískových oříšků
- 100 g poleva hořká čokoládová
- zdobení
- Náplň:
- 100 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2-3 lžíce vaječného koňaku
- 3 kiwi
- 5 jahod
Postup přípravy receptu
-
Změklou Heru s cukrem vyšlehám do pěny (10 minut). Po jednom přidám žloutky. Nakonec vařečkou vmíchám mouku (prosetou) a lískové ořechy.
-
Cukrářským sáčkem na pečící papír stříkám piškoty (malé, kulaté – povolí). Peču asi 15 minut při 180 °C.
-
Polevu rozpustím ve vodní lázni v malé misce. V nakloněné potom všechny piškoty namočím. Nechám ztuhnout.
-
Náplň: povolené máslo s mletým a vanilkovým cukrem utřu do jemné pěny (10 – 15 minut). Nakonec po kapkách zašlehám likér. 1 piškot potřu krémem, přidám plátek kiwi a jahody a dalším piškotem potřeným krémem přiklopím.
Poznámka od kuchařky
vaječného koňaku dávám víc 🙂 http://www.majamotti.eu
Kuchařka: Maja Motti