- reklama -
Suroviny
- Piškotové těsto:
- 250 g mletého cukru
- 150 g polohrubé mouky
- 5 vajec (žloutky)
- 5 lžic horké vody
- 1/2 prášku do pečiva
- sníh z bílků
- Náplň:
- 1-2 šlehačky
- 2 krémovité zakysané smetany
- 250 g jahod nebo jakéhokoli ovoce
- Želé:
- 2 sáčky želatiny
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem a horkou vodou utřeme do pěny. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Smícháme pol. mouku s práškem do pečiva. Vše smícháme dohromady, dáme na plech a pečeme cca 15-20 minut při 180 stupních.
-
Mezitím si uděláme náplň. Ušleháme šlehačky a přidáme zakysané smetany. Potom do toho opatrně zamícháme ovoce. Na vychladlý piškotový korpus nalijeme náplň a na to připravenou želatinu (podle receptu na sáčku od želatiny – můžete místo vody dát vodu z ovoce). Vše necháme ztuhnout asi 2 hodiny v lednici.
Poznámka od kuchařky
Koláč je lehký, takže se hodí k odpolední kávě 😉 .
Dobrou chuť 🙂
Kuchařka: adelka.9