- reklama -
Suroviny
- Piškot:
- 4 vejce
- 2 vanilkové cukry
- 3 lžíce cukru krupice
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce horké vody
- 4 lžíce polohrubé mouky (vrchovaté)
- Krém:
- 500 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 1 vanička tvarohu
- 2 vanilkové cukry
- 2 lžíce moučkový cukr
- 120 – 150g másla
- ovoce (jahody,banány)
- želatina
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si upečeme piškot.
Než nám piškot vychladne, uvaříme si pudink, do horkého pudinku zamícháme máslo, vaničku tvarohu a asi dvě lžíce cukru a vyšleháme. Cukr si dejte podle své chuti. -
Já jsem ještě teplý piškot potřela rozvařenými a rozmixovanými jahodami s cukrem.
-
Natřeme krém, poklademe ovocem, já jsem dala banány a jahody, a polijeme chladnoucí želatinou.
-
Dáme vychladit a ztuhnout do lednice
Poznámka od kuchařky
Pekla jsem ve vysokém plechu 37 x 26cm vyloženým pečícím papírem.
Dobrou chuť 🙂
Kuchařka: alena.kyp