
- reklama -
Suroviny
- 350 – 400 g švestek (višně, třešně, rybíz, angrešt – které máme)
- 1000 ml vody
- 1 citrón
- 1 PL škrobové moučky nebo vanilkového pudingu
- 200-300 ml šlehačky
- 150 – 200 g krystalový cukr podle chuti
- kdo má rád – přidá hřebíčky
- skořici
Postup přípravy receptu
-
Očistené a umyté ovocie dáme variť do vody, pridáme šťavu z citróna, varíme. Škrob rozmiešame v šľahačke, vlejeme do polievky a necháme prejsť varom. Osladíme podľa seba a prichutíme strúhanou citrónovou kôrou.
Poznámka od kuchařky
Najviac chutí v letných horúčavách dobre vychladená.
V detstve nám mamka často robila slivkovú, višňovú, čerešňovú a jabĺčkovú polievku, mali sme ju veľmi radi.
Akosi som na tento recept zabudla, až dnes som ho vytiahla z pamäti, vlastne zo šuflíka…
Kuchař: magdalenka