Ovocné polévky

51
- reklama -

Suroviny

350 – 400 g švestek (višně, třešně, rybíz, angrešt – které máme)
1000 ml vody
1 citrón
1 PL škrobové moučky nebo vanilkového pudingu
200-300 ml šlehačky
150 – 200 g krystalový cukr podle chuti
kdo má rád – přidá hřebíčky
skořici

Postup přípravy receptu

  1. Očistené a umyté ovocie dáme variť do vody, pridáme šťavu z citróna, varíme. Škrob rozmiešame v šľahačke, vlejeme do polievky a necháme prejsť varom. Osladíme podľa seba a prichutíme strúhanou citrónovou kôrou.

Poznámka od kuchařky

Najviac chutí v letných horúčavách dobre vychladená.

V detstve nám mamka často robila slivkovú, višňovú, čerešňovú a jabĺčkovú polievku, mali sme ju veľmi radi.

Akosi som na tento recept zabudla, až dnes som ho vytiahla z pamäti, vlastne zo šuflíka…