Ovocné knedlíky „razdva“

31
- reklama -

Suroviny
asi 20 knedlíků

250 g měkkého tvarohu
1 sáček bramborového těsta v prášku
1 lžíce přepuštěného másla
voda
švestky
meruňky (jahody, jablka…)

Postup přípravy receptu

  1. Bramborové těsto vysypeme do mísy, přidáme tvaroh, máslo a vodu podle návodu na obale těsta (je to podle gramáže).


    Zobrazit celý recept

  2. Vypracujeme vláčné těsto.

  3. Balíme libovolné ovoce (švestky, meruňky, jahody, jablka…) na knedlíky.

  4. Ve vroucí osolené vodě vaříme knedlíky asi 8 min. podle tvrdosti ovoce.

  5. U nás se hotové knedlíky sypou moučkovým cukrem, strouhaným tvarohem a přelijí přepuštěným máslem.

Poznámka od kuchařky

Knedlíky jsou opravdu velmi rychlé, než se vám začne vařit voda, tak je máte hotové :-).

TIP: pokud vám náhodou zbydou. Jsou vhodné i do mrazáku. Když na vás přijde mlsná, jsou jako čerstvé :-).