- reklama -
Suroviny
asi 20 knedlíků
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 sáček bramborového těsta v prášku
- 1 lžíce přepuštěného másla
- voda
- švestky
- meruňky (jahody, jablka…)
Postup přípravy receptu
-
Bramborové těsto vysypeme do mísy, přidáme tvaroh, máslo a vodu podle návodu na obale těsta (je to podle gramáže).
-
Vypracujeme vláčné těsto.
-
Balíme libovolné ovoce (švestky, meruňky, jahody, jablka…) na knedlíky.
-
Ve vroucí osolené vodě vaříme knedlíky asi 8 min. podle tvrdosti ovoce.
-
U nás se hotové knedlíky sypou moučkovým cukrem, strouhaným tvarohem a přelijí přepuštěným máslem.
Poznámka od kuchařky
Knedlíky jsou opravdu velmi rychlé, než se vám začne vařit voda, tak je máte hotové :-).
TIP: pokud vám náhodou zbydou. Jsou vhodné i do mrazáku. Když na vás přijde mlsná, jsou jako čerstvé :-).
Kuchařka: aanicka