Ovocné indiánkové řezy

46
- reklama -

Suroviny

…na těsto…
5 vajec
150 g cukru krupice
1/8 litru vody
1/8 litru oleje
250 g hladké mouky
…na ovocnou náplň…
1/2 litru malinového džusu
500 g propasírovaných malin
2 vanilkové pudinky v prášku
50 g cukru krupice
…na poslední vrstvu…
1 mascarpone
2 šlehačky
170 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
1 ztužovač šlehačky
1 balení sněhových indiánků -250g

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a pomalu po částech přimícháme olej, vodu a mouku, nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků. Těsto nalejeme na plech vyložený papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C zhruba 30 minut.

  2. Po upečení necháme vystydnout.

  3. Z malin uděláme pyré a propasírujeme-komu nevadí zrníčka pasírovat nemusí. Džus dáme společmě s vanilkovými pudinkovými prášky, malinami a cukrem uvařit v hustý pudink. Necháme chvilku vystydnout a ještě vlažné natřeme na piškot.

  4. Šlehačku si vyšleháme se ztužovačem. Mascarpone vyšleháme s vanilkovým cukrem a moučkou, přidáme indiánky bez oplatky a nakonec přimícháme ušlehanou šlehačku. Promícháme a natřeme na ovocný podklad. Řezy ozdobíme zbylou oplatkou z indiánků. Dáme do lednice pořádně ztuhnout.

Poznámka od kuchařky

Kdo ochutná nebude chtít nic jiného 😀 ta poslední šlehačková vrstva je fakt bomba 🙂

Čerpala jsem z německého webu 🙂