
Suroviny
- …na těsto…
- 5 vajec
- 150 g cukru krupice
- 1/8 litru vody
- 1/8 litru oleje
- 250 g hladké mouky
- …na ovocnou náplň…
- 1/2 litru malinového džusu
- 500 g propasírovaných malin
- 2 vanilkové pudinky v prášku
- 50 g cukru krupice
- …na poslední vrstvu…
- 1 mascarpone
- 2 šlehačky
- 170 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 balení sněhových indiánků -250g
Postup přípravy receptu
-
Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a pomalu po částech přimícháme olej, vodu a mouku, nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků. Těsto nalejeme na plech vyložený papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C zhruba 30 minut.
-
Po upečení necháme vystydnout.
-
Z malin uděláme pyré a propasírujeme-komu nevadí zrníčka pasírovat nemusí. Džus dáme společmě s vanilkovými pudinkovými prášky, malinami a cukrem uvařit v hustý pudink. Necháme chvilku vystydnout a ještě vlažné natřeme na piškot.
-
Šlehačku si vyšleháme se ztužovačem. Mascarpone vyšleháme s vanilkovým cukrem a moučkou, přidáme indiánky bez oplatky a nakonec přimícháme ušlehanou šlehačku. Promícháme a natřeme na ovocný podklad. Řezy ozdobíme zbylou oplatkou z indiánků. Dáme do lednice pořádně ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Kdo ochutná nebude chtít nic jiného 😀 ta poslední šlehačková vrstva je fakt bomba 🙂
Čerpala jsem z německého webu 🙂