Ovocné „halušky“

49
- reklama -

Suroviny
3 porce

150 g těstovin
2 sklenice míchaného kompotu nebo čerstvé ovoce různé
3 vejce
80 g másla
1/4 l mléka
80 g pískového cukru
kousek čokolády na vaření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou a promícháme s rozpuštěným máslem.


    Zobrazit celý recept

  2. Máslem vymažeme zapékací misku a na dno rozprostřeme polovinu těstovin, ovoce pokrájíme a rozložíme na těstoviny a pokryjeme druhou vrstvou těstovin.

  3. Dáme na 10 minut do středně horké trouby.

  4. Mezitím osladíme mléko, rozšleháme ho s vejci a halušky zalejeme. Potom je dáme ještě asi na 20 minut zapéct do trouby.

  5. Zapečené halušky sypeme strouhanou čokoládou a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: časopis Vaří šéfkuchař