- reklama -
Suroviny
3 porce
- 150 g těstovin
- 2 sklenice míchaného kompotu nebo čerstvé ovoce různé
- 3 vejce
- 80 g másla
- 1/4 l mléka
- 80 g pískového cukru
- kousek čokolády na vaření
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou a promícháme s rozpuštěným máslem.
-
Máslem vymažeme zapékací misku a na dno rozprostřeme polovinu těstovin, ovoce pokrájíme a rozložíme na těstoviny a pokryjeme druhou vrstvou těstovin.
-
Dáme na 10 minut do středně horké trouby.
-
Mezitím osladíme mléko, rozšleháme ho s vejci a halušky zalejeme. Potom je dáme ještě asi na 20 minut zapéct do trouby.
-
Zapečené halušky sypeme strouhanou čokoládou a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Vaří šéfkuchař
Kuchařka: HankaPu