Ovocné a čokoládové mini koláčky

46
- reklama -

Suroviny

Těsto:
270 g hladké mouky
180 g másla
90 g cukru moučka
1 žloutek
Krém:
500 g tvarohu
400 g zakysané smetany
1 smetana na šlehání (36%)
3 lžíce cukru
aroma mandlové Dr. Oetker (pár kapek)
libovolné ovoce
želatina Dr. Oetker
100 g kvalitní hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, změklého másla pokojové teploty, žloutku a moučkového cukru vypracujeme hladké těsto a necháme ho hodinu v lednici odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto vyválíme na 3-5 mm silný plát, vykrojíme kolečka (velikost podle toho, jaké máme formičky), vtlačíme do formiček a dáme péct do předehřáté trouby na 160 °C asi tak 10-15 minut (hlídáme).

  3. Mezitím v robotu ušleháme tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a aroma. Po chvilce přidáme šlehačku a necháme míchat dál, až krém trochu zhoustne a je krásně hladký.

  4. Než se krém ušlehá, rozpustíme ve vodní lázni čokoládu.

  5. Část krému (na ovocné koláčky) odebereme a do zbývající části přidáme rozpuštěnou čokoládu a ještě chvíli mícháme.
    Košíčky naplníme krémem, uhladíme a dáme na pár hodin do lednice ztuhnout (já nechávám přes noc).

  6. Druhý den připravíme želatinu, podle návodu na obalu,ovocné koláčky poklademe ovocem a přelijeme želatinou.
    Čokoládové košíčky pouze nazdobíme dle své fantazie.

Poznámka od kuchařky

Je to jednoduchý, rychlý a velice dobrý koláček, s možností mnoha variant.