
Suroviny
- bebe jemné
- zakysaná smetana
- vanilkový puding bez vaření
- kiwi
- jahody
- vanilkový cukr
- moučkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Napřed si připravte krém na potření sušenek. Do misky dejte cukr, zakysanou smetanu a dobře promíchejte. Potom vše dochuťte vanilkovým cukrem a přidejte lžíci prášku na přípravu vanilkového pudingu bez vaření.
-
Na kuchyňské prkénko si rozložte větší mikrotenový sáček nebo kus potravinářské fólie. Rozložte na ní jednu vrstvu Bebe jemných sušenek tak, aby mezi nimi nebyly mezery a tvořily pravidelný obdélník. Až ke krajům je potřete vrstvou připraveného krému (trochu krému si schovejte na zdobení).
-
Připravený plát vložte na několik hodin i s prkénkem do lednice, aby sušenky změkly a daly se stočit do rolády. Potom ho opět vyndejte a jednu polovinu připraveného plátu poklaďte plátky kiwi a druhou plátky jahod.
-
Nakonec uchopte jednu stranu fólie, nadzvedněte ji a opatrně táhněte směrem k protějšímu okraji. Postupně takto stočte celý plát do rolády.
-
Hotovou roládu rozkrojte na část naplněnou plátky jahod a na část naplněnou plátky kiwi.
-
Povrch obou rolád potřete zbytkem krému, který jste si odložili. Obě pak po celém povrchu ozdobte tenkými plátky ovoce, které se nalepí na krém. Takto připravenou roládu ihned podávejte.









