
- reklama -
Suroviny
10 porcí
- 2 kg meruňky
- jablka(banány,,jahody broskve)
- 2 vanilkové pudinky
- 500 ml vody
- 150 g cukru
Postup přípravy receptu
-
Ovoce nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce.
-
Přidáme 1/2 vody a cukr.
-
Povaříme dokud ovoce nezměkne.
-
Ve zbytku vody rozmícháme pudinky a vmícháme do ovoce.
-
Odstavíme a necháme vychladnout. Rozmixujeme.
-
Naplníme malé skleničky a zavaříme (35 minut při 90 stupních).
Poznámka od kuchařky
Je lepší přidat část jablek (1/4) do přesnídávek jako banán, meruňka, broskev, jahoda, protože jablka pustí šťávu a také z důvodu „ostrosti “ např. jahod. Cukr přidávám podle ovoce. Do banánové nedávám žádný cukr a do ostatních podle kyselosti ovoce.
Kuchařka: pralinka.art