Ovocná přesnídávka

90
- reklama -

Suroviny
10 porcí

2 kg meruňky
jablka(banány,,jahody broskve)
2 vanilkové pudinky
500 ml vody
150 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce.

  2. Přidáme 1/2 vody a cukr.

  3. Povaříme dokud ovoce nezměkne.

  4. Ve zbytku vody rozmícháme pudinky a vmícháme do ovoce.

  5. Odstavíme a necháme vychladnout. Rozmixujeme.

  6. Naplníme malé skleničky a zavaříme (35 minut při 90 stupních).

Poznámka od kuchařky

Je lepší přidat část jablek (1/4) do přesnídávek jako banán, meruňka, broskev, jahoda, protože jablka pustí šťávu a také z důvodu „ostrosti “ např. jahod. Cukr přidávám podle ovoce. Do banánové nedávám žádný cukr a do ostatních podle kyselosti ovoce.