
Suroviny
3-4 porce
- 150 g quinoy
- 400 ml kokosového mléka
- mléko dle požadované hustoty kaše
- skořice mletá nebo vanilka, citronová či pomerančová kůra…
- med , cukr, sirup… dle chuti
- ovoce sezónní nebo kompotované, dle chuti
- kokos , ořechy, mandle, čokoláda…
Postup přípravy receptu
-
Quinou propláchneme vařící vodou, dáme do hrnce, zalijeme kokosovým mlékem, dochutíme dle chuti skořicí, vanilkou, čerstvě strouhanou kůrou… a vaříme na mírném plameni cca 15 minut doměkka. Ke konci vařeni přiléváme mléko dle požadované hustoty kaše. Přilévat můžeme samozřejmě i další kokosové mléko.
-
Po uvaření kaši dosladíme dle vlastní chuti medem, cukrem, sirupy… Pokud budeme kaši připravovat v zimě a během léta jsme si připravili zásoby pečeného čaje, můžeme ho použít i jako sladidlo.
-
Do kaše vmícháme ovoce dle vlastní chuti: jahody, maliny, borůvky, rybíz, broskve, meruňky, jablka…, pokud budeme používat kompotované, šťávou z kompotu můžeme kaši jak osladit, tak i naředit během vaření do požadované konzistence.
-
Kaši před podáváním můžeme dozdobit nasekanými ořechy, kokosem, čokoládou…, pokapat medem nebo sirupem… Vše dle vlastní chuti.









