
- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krystalu
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- 1 vajíčko
- libovolné ovoce
- Drobenka:
- 250 g hladké mouky
- 120 g cukru moučka
- 3/4 másla
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme a pořádně rozmícháme na jemné těsto.
-
Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a vkládáme libovolné ovoce.
Já použila meruňky. Nakonec zasypeme drobenkou a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. -
Jakmile drobenka je dozlatova upečená , vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Velikost hrníčku si každý zvolí sám.
Kuchařka: Zrzule