Ovesný semínkový chléb

69
- reklama -

Suroviny

1 hrnek vloček (rozemletých)
2 lžíce semínek (slunečnicové, dýňové..)
1 lžíce kmínu
1/3 hrnku arašídů (mletých)
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky soli
3 lžíce tvarohu
140 g bílého jogurtu (řecký)
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve v míse smícháme všechny sypké suroviny. Pak přidáme vejce, tvaroh a bílý jogurt. Důkladně vše promícháme, aby nám vzniklo husté těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Pekáček nebo plech vyložíme pečícím papírem, těsto na něj vyklopíme a snažíme se uplácat bochánek. Zlehka pocákáme vodou, posypeme semínky nebo ovesnými vločkami a pečeme na 200 stupňů celkem 30 minut.

  3. Po 20 minutách snížíme teplotu v troubě na 160 stupňů a chleba přikryjeme alobalem.