- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek vloček (rozemletých)
- 2 lžíce semínek (slunečnicové, dýňové..)
- 1 lžíce kmínu
- 1/3 hrnku arašídů (mletých)
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 3 lžíce tvarohu
- 140 g bílého jogurtu (řecký)
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve v míse smícháme všechny sypké suroviny. Pak přidáme vejce, tvaroh a bílý jogurt. Důkladně vše promícháme, aby nám vzniklo husté těsto.
-
Pekáček nebo plech vyložíme pečícím papírem, těsto na něj vyklopíme a snažíme se uplácat bochánek. Zlehka pocákáme vodou, posypeme semínky nebo ovesnými vločkami a pečeme na 200 stupňů celkem 30 minut.
-
Po 20 minutách snížíme teplotu v troubě na 160 stupňů a chleba přikryjeme alobalem.
Kuchařka: Navrmi