Ovesné vločky s malinami a jogurtem

53
- reklama -

Suroviny
1 porce

1/3 hrnku krátce povařených jemných ovesných vloček
3 lžíce krátce podušených malin (čerstvé nebo mražené)
3 lžíce bílého jogurtu
lžička másla
2 lžičky třtinového cukru nebo javorového sirupu
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Do pohárku, misky nebo hrníčku navrstvíme teplé vločky, máslo, teplé maliny, cukr, jogurt a posypeme skořicí. Promícháme.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Dělám s obměnami dcerce k snídani. Ovoce lze použít jakékoliv sezónní nebo mražené, popř. kompot. Místo vloček střídám jáhly, rýži, pohankové vločky apod. Jídlo je po promíchání teplé. Ideální také jako svačinka. Používám také kozí jogurt.