- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1/3 hrnku krátce povařených jemných ovesných vloček
- 3 lžíce krátce podušených malin (čerstvé nebo mražené)
- 3 lžíce bílého jogurtu
- lžička másla
- 2 lžičky třtinového cukru nebo javorového sirupu
- skořice
Postup přípravy receptu
-
Do pohárku, misky nebo hrníčku navrstvíme teplé vločky, máslo, teplé maliny, cukr, jogurt a posypeme skořicí. Promícháme.
Poznámka od kuchařky
Dělám s obměnami dcerce k snídani. Ovoce lze použít jakékoliv sezónní nebo mražené, popř. kompot. Místo vloček střídám jáhly, rýži, pohankové vločky apod. Jídlo je po promíchání teplé. Ideální také jako svačinka. Používám také kozí jogurt.
Kuchař: Kiara