Ovesné mléko / smetana a jogurt

56
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 hrnek ovesných vloček
2 hrnky vody

Postup přípravy receptu

  1. Smíchejte v poměru 1:2 vločky se studenou vodou.


    Zobrazit celý recept

  2. Po 15 min rozmixujte.

  3. Položte dětskou plenu nebo jinou tkaninu vhodné tloušťky do velké mísy, nalijte do ni kaši, spojte rohy a nechte okapat.

  4. Pro přípravu jogurtu pomalu zahřívejte do zhoustnutí, nechte vychladnout na 40°C.

  5. Přimíchejte pár lžic jogurtu a nechte na teplém místě několik hodin fermentovat.

  6. Průběžně ochutnávejte, zda vám chuť již vyhovuje.

Poznámka od kuchařky

Pro hustší konzistenci můžete změnit poměr na 2 díly vloček a 3 díly vody.