Ovesňáčky s kuřecí minutkovou směsí

51
- reklama -

Suroviny

Na „ovesňáčky“:
250 g jemných ovesných vloček
vývar nebo voda
2 vejce
4 střední brambory
česnek
sůl
pepř
majoránka
Na masovou směs:
4 vykostěná kuřecí stehna (nakrájená na kostičky)
Marináda:
sůl
pepř
mletá sladká paprika
olej
2 lžíce octa balsamico
3 rozdrcené stroužky česneku
řapíkatý celer
mladá cuketa
nakládaná kapie
rajčatový protlak
feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Maso den předem naložíme do marinády a necháme v chladu.


    Zobrazit celý recept

  2. Ovesné vločky přelijeme horkým vývarem nebo vodou a necháme nabobtnat (já jsem si je takto připravila večer a nechala do druhého dne).
    Do vychladlých vloček přidáme vejce, najemno nastrouhané brambory a tolik vody nebo vývaru, aby vzniklo těsto jako na bramboráky.
    Ochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.

  3. V rozpáleném oleji tvoříme tenké placičky, které usmažíme dozlatova.

  4. Rozpálíme pánev, vsypeme do ní naložené maso a prudce opečeme.
    Přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer a cuketu,nasekanou feferonku, cca 2 lžíce protlaku a zamícháme.
    Podle potřeby přilijeme vodu a necháme chvíli probublávat.
    Nakonec vmícháme na proužky nakrájenou kapii, prohřejeme, dochutíme a podáváme s usmaženýma placičkama.