![Ovesňáčky s kuřecí minutkovou směsí_5ff8d452e6c71.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/ovesnacky-s-kureci-minutkovou-smesi_5ff8d452d1906.jpeg)
Suroviny
- Na „ovesňáčky“:
- 250 g jemných ovesných vloček
- vývar nebo voda
- 2 vejce
- 4 střední brambory
- česnek
- sůl
- pepř
- majoránka
- Na masovou směs:
- 4 vykostěná kuřecí stehna (nakrájená na kostičky)
- Marináda:
- sůl
- pepř
- mletá sladká paprika
- olej
- 2 lžíce octa balsamico
- 3 rozdrcené stroužky česneku
- řapíkatý celer
- mladá cuketa
- nakládaná kapie
- rajčatový protlak
- feferonka
Postup přípravy receptu
-
Maso den předem naložíme do marinády a necháme v chladu.
-
Ovesné vločky přelijeme horkým vývarem nebo vodou a necháme nabobtnat (já jsem si je takto připravila večer a nechala do druhého dne).
Do vychladlých vloček přidáme vejce, najemno nastrouhané brambory a tolik vody nebo vývaru, aby vzniklo těsto jako na bramboráky.
Ochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou. -
V rozpáleném oleji tvoříme tenké placičky, které usmažíme dozlatova.
-
Rozpálíme pánev, vsypeme do ní naložené maso a prudce opečeme.
Přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer a cuketu,nasekanou feferonku, cca 2 lžíce protlaku a zamícháme.
Podle potřeby přilijeme vodu a necháme chvíli probublávat.
Nakonec vmícháme na proužky nakrájenou kapii, prohřejeme, dochutíme a podáváme s usmaženýma placičkama.