
- reklama -
Suroviny
- 1 KL olivového oleje
- 2 menší mrkve
- 2 PL ovesných vloček
- 200 ml vody
- špetka soli
- špetka majoránky
Postup přípravy receptu
-
Mrkev okrájíme a nastrouháme najemno.
-
V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a na mírnějším plameni na něm chvilku restujeme mrkev. Neustále mícháme.
-
Přidáme ovesné vločky a opět za stálého míchání necháme chvilku restovat.
-
Přilijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu a vaříme, než kaše zhoustne. Podle potřeby můžeme trochu vody dolít.
-
Přidáme majoránku a necháme ještě pár minut provařit.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Je dobré, aby se kaše chvilku vařila, aby vločky nebyly syrové (mrkev je hotová hned).
Dceři to na snídani chutnalo víc, než sladké kaše.
Kuchařka: Johanka128