- reklama -
Suroviny
- vepřové koleno
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- mrkev
- kousek celeru
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- —-
- 500 g kysaného červeného zelí
- 1 jablko
- 2 lžíce čerstvého křenu – nebo křeníku
- lžíce medu
- cukr podle chuti
- sůl
- pepř
- lžíce oleje
- jarní cibulka -bílá část
Postup přípravy receptu
-
Koleno omyjeme ve studené vodě. Do tlakového hrnce dáme zeleninu a koření. Vložíme koleno, zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené. Vaříme cca 1 hodinu do měkka.
-
Zelí, pokud je dlouhé překrájíme. Jablko nastrouháme na hrubém struhadle, očištěný celer na jemném. Cibulku nakrájíme na drobno.
-
Zelí smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Dáme uležet. Měkké koleno servírujeme společně se salátem a čerstvým chlebem.
-
Taky můžeme podávat s hořčicí, čerstvým křenem a kyselou okurkou. Vývar použijeme na polévku, třeba gulášovou.
Kuchařka: mika59