Ovarové koleno s pikantním zelným salátem

48
- reklama -

Suroviny

vepřové koleno
1 cibule
3 stroužky česneku
mrkev
kousek celeru
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
10 kuliček celého pepře
—-
500 g kysaného červeného zelí
1 jablko
2 lžíce čerstvého křenu – nebo křeníku
lžíce medu
cukr podle chuti
sůl
pepř
lžíce oleje
jarní cibulka -bílá část

Postup přípravy receptu

  1. Koleno omyjeme ve studené vodě. Do tlakového hrnce dáme zeleninu a koření. Vložíme koleno, zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené. Vaříme cca 1 hodinu do měkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Zelí, pokud je dlouhé překrájíme. Jablko nastrouháme na hrubém struhadle, očištěný celer na jemném. Cibulku nakrájíme na drobno.

  3. Zelí smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Dáme uležet. Měkké koleno servírujeme společně se salátem a čerstvým chlebem.

  4. Taky můžeme podávat s hořčicí, čerstvým křenem a kyselou okurkou. Vývar použijeme na polévku, třeba gulášovou.