- reklama -
Suroviny
- 100 g sterilované červené řepy s křenem (nebo upečená čerstvá řepa a ochucená křenem)
- 100 g okurky
- 100 g ledového salátu
- 50 g Nivy
- 50 g dvouplísňového kozího sýra (sýry lze dle své volby)
- Na zálivku:
- 200 g zakysané smetany
- 3 lžíce šťávy z řepy nebo totéž množství mléka
- 2 stroužky česneku
- 1 – 2 PL křenu s jablkem
- Dle chuti:
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
- cukr
Postup přípravy receptu
-
Salát natrháme na kousky, řepu nasekáme na kousky, okurku nahrubo nastrouháme.
-
Přidáme 1 PL křenu s jablkem a přidáme citronovou šťávu, špetku soli a pepře, promícháme a necháme odležet.
-
Zatím připravíme zálivku ze všech udaných surovin. Dochutíme dle našeho jazýčku.
-
Vlijeme na salát, přidáme nastrouhaný sýr a smícháme. Dochutíme a necháme vychladit.
Kuchařka: spagetka