Osvěžující řezy s pudinkem a hroznovým vínem

63
- reklama -

Suroviny

Těsto:
3 vejce
3/4 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
1 hrnek oleje
2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
Krém:
500 ml mléka
2 lžíce cukru
1,5 balíčku vanilkového pudinku
1 lžička vanilkového aroma
1 miska hroznového vína
4-5 lžic džemu z hroznového vína

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Poté střídavě přidáváme mléko a mouku, smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme a ve vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Necháme chvíli zchladnout a pak korpus potřeme džemem z hroznového vína.


    Zobrazit celý recept

  2. Z mléka, cukru, vanilkového aroma a pudinkového prášku uvaříme pudink, a ještě horký nalijeme na korpus potřený džemem a uhladíme. Pak pudink poklademe kuličkami hroznového vína a necháme zcela zchladnout v lednici. (Na závěr můžeme ještě polít čirým želé, ale není to nutné).