- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 3 vejce
- 3/4 hrnku cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek oleje
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek mléka
- Krém:
- 500 ml mléka
- 2 lžíce cukru
- 1,5 balíčku vanilkového pudinku
- 1 lžička vanilkového aroma
- 1 miska hroznového vína
- 4-5 lžic džemu z hroznového vína
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Poté střídavě přidáváme mléko a mouku, smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme a ve vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Necháme chvíli zchladnout a pak korpus potřeme džemem z hroznového vína.
-
Z mléka, cukru, vanilkového aroma a pudinkového prášku uvaříme pudink, a ještě horký nalijeme na korpus potřený džemem a uhladíme. Pak pudink poklademe kuličkami hroznového vína a necháme zcela zchladnout v lednici. (Na závěr můžeme ještě polít čirým želé, ale není to nutné).
Kuchařka: Ilacek