Osvěžující okurkové smoothie s kokosovou moukou

101
- reklama -

Suroviny

1/2 okurky
1/2 avokáda
1 pomeranč
1 lžíce kokosové mouky
1/2 hrnku vody
agávový sirup nebo med

Postup přípravy receptu

  1. Kokosovou mouku namočíme na několik minut do 1/2 hrnku vody.

  2. Okurku omyjeme a nakrájíme na kostky, pomeranč oloupeme a také nakrájíme, z avokáda vydlabeme dužninu.

  3. Všechny suroviny poté rozmixujeme dohladka. Podáváme vychlazené.

Poznámka od kuchařky

Kokosová mouka se vyrábí z čerstvých kokosových ořechů, tj. nejpozději do 3 dnů od okamžiku jejich sklizně a to tak, že nejdříve se šetrně usuší dužina kokosových ořechů, z té se následně mechanickým lisováním za studena získá kokosový olej a poté je tato odtučněná dužina semleta na jemný prášek.

Kokosová mouka vyniká svým obsahem vlákniny, který činí 39 %. To je zhruba 3× více než má např. sója. Kokosová mouka obsahuje málo jednoduchých cukrů a má vysoký obsah bílkovin (až 20 %). Je tak výborným pomocníkem i při redukčních dietách, protože dodává pocit sytosti a je lehce stravitelná. Je přirozeně bezlepková a tudíž vhodná i pro celiaky.

Já kokosovou mouku kupuji zde http://eshop.bezlepkova.com/mouky-z-bezlepkovych-p….

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.