
Suroviny
- 1/2 okurky
- 1/2 avokáda
- 1 pomeranč
- 1 lžíce kokosové mouky
- 1/2 hrnku vody
- agávový sirup nebo med
Postup přípravy receptu
-
Kokosovou mouku namočíme na několik minut do 1/2 hrnku vody.
-
Okurku omyjeme a nakrájíme na kostky, pomeranč oloupeme a také nakrájíme, z avokáda vydlabeme dužninu.
-
Všechny suroviny poté rozmixujeme dohladka. Podáváme vychlazené.
Poznámka od kuchařky
Kokosová mouka se vyrábí z čerstvých kokosových ořechů, tj. nejpozději do 3 dnů od okamžiku jejich sklizně a to tak, že nejdříve se šetrně usuší dužina kokosových ořechů, z té se následně mechanickým lisováním za studena získá kokosový olej a poté je tato odtučněná dužina semleta na jemný prášek.
Kokosová mouka vyniká svým obsahem vlákniny, který činí 39 %. To je zhruba 3× více než má např. sója. Kokosová mouka obsahuje málo jednoduchých cukrů a má vysoký obsah bílkovin (až 20 %). Je tak výborným pomocníkem i při redukčních dietách, protože dodává pocit sytosti a je lehce stravitelná. Je přirozeně bezlepková a tudíž vhodná i pro celiaky.
Já kokosovou mouku kupuji zde http://eshop.bezlepkova.com/mouky-z-bezlepkovych-p….
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.









