Osvěžující moučník s ovocem

47
- reklama -

Suroviny

Těsto :
3 vejce
1/2 hrnku oleje
1 hrnek třtinového cukru
1 hrnek mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
kakao nebo káva
Tvarohová směs:
2 měkké tvarohy
150 g domácí lučiny
2 vanilkové cukry
na rosol:
1 velký broskvový kompot se šťávou
1 l vody
2 vanilkové pudinky

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto zamícháme, dáme péci na plech s pečicím paírem do vyhřáté trouby na cca 30 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si smícháme tvarohy + Lučinu a vanilkové cukry.

  3. Na upečený vychladlý plát natřeme tvarohovou směs.

  4. Broskve necháme okapat, pokrájíme a pokládeme na tvarohovou směs.

  5. Štávu z kompotu doplníme vodou do jednoho litru a smícháme ji s pudinky.

  6. Krátce povaříme a nalijeme na tvarohovou směs.

  7. Dáme do chladu a podáváme.