Osvěžující letní řez

46
- reklama -

Suroviny
1 plech

Těsto:
1 vanilkový cukr
300 g cukru (dávám méně, je to dost sladké!)
6 vajec
1,5 dcl oleje
300 g hladké mouky (může být i polohrubá)
1,5 prášku do pečiva
Puding:
1 pudink (nejlepší je vanilkový, smetanový nebo banánový)
1/2 l mléka
cukr dle chuti (cca 2 PL)
kompot
Dále na ozdobu:
1 – 2 zakysané smetany
skořice
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si puding.


    Zobrazit celý recept

  2. Vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Poté přimícháme olej a nakonec mouku s práškem do pečiva.

  3. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

  4. Na SYROVÉ těsto nalijeme puding, který dále NEROZTÍRÁME. Jen jej nalijeme!!! (Já to liji cik – cak nebo lžičkou.)

  5. A poté posypte ovocem.

  6. Dáme péci. Pečeme dle vlastních zkušeností s troubou. Já pekla 30 minut při 180°C v elektrické, maminka v plynové peče déle. Takže si to pohlídejte, dokud se vám buchta neodlepuje od krajů 🙂

  7. Na teplou buchtu rozetřete 1-2 zakysané smetany, posypte kakaem a skořicí a dejte do chladna ztuhnout.

    Je to takový lehký, letní a osvěžující moučník.