
Suroviny
- hrst křížal
- voda
- čerstvá máta
- meduńka
- citron
- led
- popř med
Postup přípravy receptu
-
Křížaly nasypeme do konvice a zalijeme vařící vodou.
-
Přihodíme mátové a meduňkové snítky a necháme vychladnout.
-
Poté bylinky vyjmeme, přidáme čerstvé a také pár koleček citronu a přemístíme do lednice nebo ihned podáváme s kostičkami ledu, popřípadě s trochou medu. Čaj ale není nutné přislazovat, nápoj je příjemně nasládlý a velmi osvěžující.
Poznámka od kuchařky
Když jsem si před třemi lety koupila sušičku, v euforii jsem nasušila, co mi přišlo pod ruku. A protože se nám v tom roce urodilo opravdu hodně jablek, podělila jsem křížalami celé příbuzenstvo i známé. My sami z nich máme rádi v zimě „zahřívací“ čaj a vloni mě napadlo vyzkoušet i jeho ledovou verzi…výsledek byl skvělý a tak se o nápad dělím, snad někomu přijde v těchto „tropech“ vhod…:-)









