Osvěžující jablečný kompot

48
- reklama -

Suroviny

jablíčka
1-2 čajové lžičky mleté skořice
1 polévková lžíce hřebíčku
citrónová šťáva na zakápnutí
cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Libovolný počet jablíček si oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na čtvrtinky nebo větší jablíčka na osminky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou (jen aby se trochu schovala), zakápneme troškou citrónové šťávy a přidáme skořici, cukr a hřebíček. Vaříme na sporáku na č. 4 pod poodkrytou pokličkou asi 10-15 minut … nebo tak dlouho, dokud nejsou jablíčka měkká, ale zase aby se nerozvařila. Podáváme vlažné nebo pak krásně vychlazené z lednice.


    Zobrazit celý recept