- reklama -
Suroviny
- jablíčka
- 1-2 čajové lžičky mleté skořice
- 1 polévková lžíce hřebíčku
- citrónová šťáva na zakápnutí
- cukr dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Libovolný počet jablíček si oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na čtvrtinky nebo větší jablíčka na osminky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou (jen aby se trochu schovala), zakápneme troškou citrónové šťávy a přidáme skořici, cukr a hřebíček. Vaříme na sporáku na č. 4 pod poodkrytou pokličkou asi 10-15 minut … nebo tak dlouho, dokud nejsou jablíčka měkká, ale zase aby se nerozvařila. Podáváme vlažné nebo pak krásně vychlazené z lednice.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: jitule