
- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 2 vejce
- 120 g cukru krystal
- 1/2 vanilkového cukru
- 125g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 75 ml oleje
- 50 ml horké vody
- Krém:
- 2 šlehačky ke šlehání (500 ml)
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 pomazánkové máslo (200 g)
- 1 zakysaná smetana (200 g)
- 1 želatinový ztužovač
- Dále budeme potřebovat marmeládu na promazání korpusů- já použila rybíz.
Postup přípravy receptu
-
Na korupus si ušleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přiléváme olej a vodu. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a opatrně zamícháme sníh z bílků.
-
Takto jsem připravila dva korpusy. Aby nebyla těsta stejná, můžeme do jednoho vmíchat kakao pro obarvení.
-
Krém: Ušleháme si šlehačku se ztužovačem dotuha. Vmícháme pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a přidáme želatinový ztužovač připravený dle návodu na obale.
-
Korpus potřeme marmeládou a přiklopíme druhý korpus, který také potřeme marmeládou. Nakonec natřeme krémem.
Poznámka od kuchařky
Přeji dobrou chuť.
Kuchařka: JaneeS