Osvěžující dortík

47
- reklama -

Suroviny

Korpus:
2 vejce
120 g cukru krystal
1/2 vanilkového cukru
125g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
75 ml oleje
50 ml horké vody
Krém:
2 šlehačky ke šlehání (500 ml)
1 ztužovač šlehačky
1 pomazánkové máslo (200 g)
1 zakysaná smetana (200 g)
1 želatinový ztužovač
Dále budeme potřebovat marmeládu na promazání korpusů- já použila rybíz.

Postup přípravy receptu

  1. Na korupus si ušleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přiléváme olej a vodu. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a opatrně zamícháme sníh z bílků.

  2. Takto jsem připravila dva korpusy. Aby nebyla těsta stejná, můžeme do jednoho vmíchat kakao pro obarvení.

  3. Krém: Ušleháme si šlehačku se ztužovačem dotuha. Vmícháme pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a přidáme želatinový ztužovač připravený dle návodu na obale.

  4. Korpus potřeme marmeládou a přiklopíme druhý korpus, který také potřeme marmeládou. Nakonec natřeme krémem.

Poznámka od kuchařky

Přeji dobrou chuť.