Ostružinový džus

159
- reklama -

Suroviny

500 g ostružin
500 g jablek (1:1)
trocha vody
220 g cukru
3 g kyseliny citronové

Postup přípravy receptu

  1. Jablkům pouze vyřízneme jaderník a okolí stopky, pak je i se slupkou je nakrájíme na menší kousky (já jsem použila starší zavařená strouhaná jablka). Ostružiny opatrně opereme.

  2. Všechno ovoce mírně podlijeme vodou a rozvaříme, poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Můžeme vystřít sítem (přes cedník) – zachytí se v něm případné větší kousky.

  3. Odvážíme, přidáme cukr, kyselinu citronovou a dobře rozmícháme. Pak už jen naplníme do zavařovaček a asi 25 min zaváříme při 80°C. Ředíme až při otevření sklenice.

Poznámka od kuchařky

– spotřebujete do něj i kyselé ostružiny, kterým v této době chybí sluníčko na to, aby zesládly

– můžete si po otevření naředit podle vlastní chutě

– chuť jablek v džusu poznat není, je opravdu ostružinový

– není moc sladký, je plný vlákniny, která vám pročistí střeva a pomůže při trávení a pak i při jejich další, následné činnosti :-))