
- reklama -
Suroviny
6 skleniček od jogurtu
- 1 kg ovoce
- 500 g krupicového cukru
- 1 gelfix (1:2)
Postup přípravy receptu
-
Ostružiny a rybíz podlijeme mírně vodou a 5 minut vaříme. Rozmixujeme a přepasírujeme přes sítko. Přepasírované ovoce zvážíme a jablky doplníme do 1 kg. Opět rozmixujeme.
-
Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 1 minutu. Přidáme zbytek cukru a vaříme dalších minimálně 5 minut.
-
Ihned plníme do skleniček, které otočíme na cca 10 minut dnem vzhůru.
Poznámka od kuchařky
PL = polévková lžíce
Výborná na linecké cukroví.
Kuchařka: Irule