- reklama -
Suroviny
- 500 g kysaného zelí
- 1 PL feferonkového krému
- 80 g anglické slaniny
- 200 g domácí dobře vyuzené klobásky
- 20 g hladké mouky
- 200 g brambor
- 1 větší cibule
- 2,5 l vody
- 150 ml 12% smetany
- čerstvý mletý pepř
- 2 mrkve
- 1 bujón
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném oleji restujeme pokrájenou cibulku, proužky anglické slaniny a kolečka pokrájené klobásky. Při restování přidáme feferonkový krém, zamícháme a vše pak zaprášíme hladkou moukou a opět promícháme.
-
Poté zalijeme vodou, přidáme brambory pokrájené na kostičky, pokrájené mrkvičky a nakonec scezené a pokrájené zelí s kořením.
-
Povaříme do měkka a nakonec zjemníme smetanou.
Poznámka od kuchařky
Zdobíme na talíři pokrájenou paprikou apod. Můžeme přidat masový bujón. Ale pak sůl není nutná, feferonkový krém a další suroviny udělají v polévce již i tak pikantní chuť.
Kuchařka: varilamyskakasicku