
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g libového vepřového masa
- 3 čerstvé papriky nejlépe barevné
- 2 cibule
- 2 rajčata
- 1 lžíce Garam Masala koření
- 1 lžička chilli
- 1 lžíce solamylu
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si maso, které nakrájíme na nudličky. Do misky si rozmícháme olej s kořením, přidáme maso, promícháme a necháme nejméně 30 minut odpočívat.
-
V hrnci na oleji osmažíme nakrájenou cibulí, přidáme připravené maso i s marinádou, zprudka osmažíme, malinko podlijeme, osolíme a necháme dusit, můžeme znova mírně podlít.
-
Když nám maso měkne, dáme na nudličky nakrájené papriky, po chvíli dušení dáme ještě rajčata nakrájené na kulaté plátky (rajčata můžeme nejprve zbavit kůže). Ke konci dušení zahustíme vodou s rozmíchaným solamylem a necháme převařit.
Poznámka od kuchařky
Pokud dáte ke koření ještě chilli, je to pro jazýčky těch, kteří mají rádi dost ostré, proto jsem to dělala bez něj, my až tak ostré mít nemusíme.
Kuchařka: Bibinka