Ostřejší strouhaná bramborová pomazánka na chlebíčky

67
- reklama -

Suroviny

1000 g brambor
1/4 uvařeného celeru
2 uvařené menší mrkve
1 uvařená petržel
4 sladkokyselé okurky v nálevu s feferonkou
1 nožička ostravské klobásy
2 vejce natvrdo
sůl
pepř
1 zakysaná smetana
1 a 1/2 PL hořčice
Majolka® podle potřeby
šťáva z citronu
nálev ze sterilovaných okurek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a zeleninu uvaříme do měkka. Necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle.

  2. Stejně nastrouháme uvařená vejce, sterilované okurky, vařenou zeleninu a klobásu.

  3. Podle chuti osolíme, opepříme. Přidáme zakysanou smetanu nebo jogurt smíchaný s majolkou. Zalijeme trochou nálevu z ostrých okurek. Podle chuti zakápneme šťávou z citronu.

Poznámka od kuchařky

Můžeme použít i jako salát. Pomazánka je výborná na chlebíčky i celozrnné pečivo.

Brambory a zeleninu uvaříme spíše do poloměkka, aby se dobře strouhaly.