
- reklama -
Suroviny
- 1000 g brambor
- 1/4 uvařeného celeru
- 2 uvařené menší mrkve
- 1 uvařená petržel
- 4 sladkokyselé okurky v nálevu s feferonkou
- 1 nožička ostravské klobásy
- 2 vejce natvrdo
- sůl
- pepř
- 1 zakysaná smetana
- 1 a 1/2 PL hořčice
- Majolka® podle potřeby
- šťáva z citronu
- nálev ze sterilovaných okurek
Postup přípravy receptu
-
Brambory a zeleninu uvaříme do měkka. Necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle.
-
Stejně nastrouháme uvařená vejce, sterilované okurky, vařenou zeleninu a klobásu.
-
Podle chuti osolíme, opepříme. Přidáme zakysanou smetanu nebo jogurt smíchaný s majolkou. Zalijeme trochou nálevu z ostrých okurek. Podle chuti zakápneme šťávou z citronu.
Poznámka od kuchařky
Můžeme použít i jako salát. Pomazánka je výborná na chlebíčky i celozrnné pečivo.
Brambory a zeleninu uvaříme spíše do poloměkka, aby se dobře strouhaly.
Kuchařka: Ivace64