
Suroviny
2 porce
- 400 g vepřové kýty
- 1 lžíce vepřového sádla
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- hrst mražených hub
- můžou být i žampiony, popřípadě sušené, předem namočené houby
- 2 lžíce červené sterilované kapie bez nálevu
- 1 chilli paprička
- 10 cm zelené části pórku
- 1 bílá paprika
- sůl
- pepř
- 1 lžička sojové omáčky
- 2 rajčata
- 1 lžíce nastrouhaného parmazánu
Postup přípravy receptu
-
Kýtu nakrájíme na nudličky. Česnek utřeme se solí a přidáme do nudliček. Necháme marinovat asi hodinu.
-
Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme sádlo. Když je pořádně rozpálené, přidáme nudličky s česnekem.
-
Promícháme a přiklopíme poklicí. Necháme opékat na plný výkon asi 5 minut.
-
Pak přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a houby.
-
Opět přiklopíme poklicí a zatím stále bez podlití dusíme asi 10 minut.
-
Asi po 15 minutách přidáme červenou kapii, nakrájená rajčata, pórek, čili papričku a zakápneme sojovkou. Ochutnáme, jestli je třeba osolit, ale sojovka a sůl v česneku by měla stačit.
-
Pokud máme dobrou pánev, není téměř potřeba podlévat. Pokud ne, sem tam přidáme malinko vody.
-
Když je maso měkké, přidáme ještě lžíci nastrouhaného parmazánu a už jen prohřejeme. Podáváme s opékačkami a tatarkou.
Poznámka od kuchařky
Kýtu nerada dělám, protože je tuhá. Jedna moje slovenská kamarádka mi poradila, abych u kýty nepoužívala olej, ale sádlo a že se budu divit. A divila jsem se 😀 Maso z kýty opravdu změklo poměrně brzy 🙂









